Re:Re: 23 oktober 2011: 7e truggycup Oss (laatste dit jaar)

Home Forums Het Clubhuis Wedstrijden 23 oktober 2011: 7e truggycup Oss (laatste dit jaar) Re:Re: 23 oktober 2011: 7e truggycup Oss (laatste dit jaar)

#15101
Mario Koolmees
Moderator

Zo even de tijd voor een verslag…

Deze keer hoefden we niet zo vroeg weg, Oss is “dichtbij”, maar 1:15 uur rijden. Dus om 7.15 Mike opgepikt en naar Oss gereden. Om 8.30 kwamen we aanrijden in motorsport heaven, kartbaan, motorcross en offroad rc baan bij elkaar. Dus in de pauze ook even bij het karten en de motorcross kunnen kijken, spectaculair om te zien vooral hoe onnoemelijk hard die karts door de bocht gaan.

Maar goed, het was koud, spullen uitgepakt en een hoekje voor onszelf ingericht. De baan even bekijken en er lag zelfs hier er daar een beetje bevroren dauw op de baan. Voor de kwalificaties mochten we even proefrijden, maar dat was glijden en glibberen op een gladde, bevroren en nattige baan. Dat beloofde moeilijke omstandigheden voor de kwalificaties. Gelukkig kwam de grip snel terug en in Q2 en Q3 was er al behoorlijk veel grip, wel handig want ik had mijn setup gebaseerd op een baan met veel grip.

Q1: Warm rijden, 1 minuut voor de start binnen gekomen zodat Mike kon tanken. Pits uitrijden en 2 bochten later, bam motor uit…? Mike auto gehaald, hij probeerde te starten en dat lukte niet. Paco kwam helpen ook geen nut, even proberen met een driver die aangeeft of je plug kapot is. Plug kapot, Paco wilde de plug eruit draaien….hee plug weg! Nog wel een plug erin gedraaid en Q1 alleen als trainingsrondjes gezien.

Q2: Ging beter, nog wel wennen er kwam meer grip maar nog even zoeken naar de lijnen en de ideale manier om de sprongen te nemen. Wel 8 rondjes gereden, dus doel voor Q3 op 9 rondjes gezet.

Q3: Ging lekkerder dan Q2, sprongen liepen goed en bijna geen fout gemaakt, op 5 seconden na geen 9 rondjes gehaald. Maar wel direct naar 1/4 finale (1/8 finale overgeslagen).

1/4 Finale: Start vanaf plek 1 en direct bij de start een flink gat geslagen, daarna comfortabel uitgereden en bijna geen fout gemaakt, in 15 minuten geloof ik maar 1 keer een baaninzet nodig gehad. Dat bood vertrouwen voor de 1/2 finale, maar ik had wel al gezien dat iedereen heel snel was.

1/2 Finale: Start vanaf 8e plek, een paar auto’s op een hoop en direct 3e of 4e plek. Maar de snelle jongens kwamen achter mij aan en ik maakte een paar keer achter elkaar een fout en viel terug tot de 8e plek. Geprobeerd kalm te blijven en geen fouten te maken om zo plaatsen te winnen. Achteraf gezien liep deze finale gewoon niet lekker, het gevoel was er even niet op een of andere manier.

Daarna hadden we gerekend (ook Alex) op de student finale maar wij waren niet ingedeeld. Nog gemeld dat wij het niet juist vonden en zelfs met de organisatie overlegd maar de wedstrijdleiding hield voet bij stuk. Uiteindelijk mocht Alex op het nippertje wel starten omdat er een rijder niet mee kon rijden. Jammer aangezien ik graag in deze finale nog een potje had uitgevochten met Alex, Marco en Robin (de snelste students) en aangezien ik in de 1/2 finale niet lekker had gereden. Maar goed de students finale is een soort van spek en bonen aangezien deze niet telt voor het klassement en ik had het kampioenschap toch al in mijn zak.

Al met al een leuk seizoen en door constant te scoren en maar 1 keer uit te vallen 1e bij de students geworden en in het overall klassement de 7e plaats met 903 punten, daarmee veel masters achter mij gelaten. Ook de samenwerking met Alex en Bram was gezellig en super, dat smaakt naar meer en volgend jaar gaan we waarschijnlijk verder als Team AK Modelbouw. Ook kans op een stukje sponsoring vanuit een importeur, maar daar kunnen we nu nog niks over zeggen.

Scroll naar boven