Start Forums Het Clubhuis Wedstrijden 24 september 2011: ShortCourse wedstrijd MVB Bergschenhoek Re:Re: 24 september 2011: ShortCourse wedstrijd MVB Bergschenho

#14662
Mario KoolmeesMario Koolmees
Moderator

Morgen de wedstrijd; Luke en Wim heel veel succes, zal wel even wennen zijn de eerste wedstrijd (soms stressen als je iets moet repareren). Jullie hebben in ieder geval mooi weer en kunnen met elkaar optrekken denk ik zo.

Soms kan het er een beetje rommelig aan toe gaan, let zelf goed op in welke heat je rijdt. Bij de kwali’s, doe de 1e rustig aan en zorg dat je hem zonder fouten uit rijdt. Bij de 2e kwali, probeer iets meer te pushen maar dat je het wel onder controle hebt. 3e kwali (mits de voorgaande al een redelijk resultaat hebben gegeven) ga je gewoon helemaal los, zo hard als je kan…heb je mazzel maak je geen fouten en heb je een top kwalificatie, heb je ongeluk maak je wat fouten maar dan heb je de 1e of 2e om op terug te vallen.

Zo bouw ik mijn kwali’s altijd op, daarnaast probeer ik altijd een gat te zoeken om in te rijden dan heb je weinig last van andere auto’s die in de weg rijden of die je voorbij moet laten (met het nodige tijdsverlies als gevolg).

Tijdens de finales, zorg (vooral in het begin van de heat) dat je geen fouten maakt en blijf uit de drukte bij de start. Je gaat na een paar rondjes meestal vanzelf sneller en 3 keer op je dak kost veel meer tijd dan 1 seconde trager per ronde. En onthou goed; een race wordt niet gewonnen in de eerste bocht, maar wel in de laatste!

Helaas kan ik er niet bij zijn, heb al een aantal maanden kaartjes liggen voor Monster Jam in de Gelredome en daar ga ik met Milan naartoe…dus wij gaan ons ook wel vermaken, nogmaals veel plezier!