Re:Re: 29 januari 2011: Indoor meeting

Home Forums Het Clubhuis Meetings / evenementen 29 januari 2011: Indoor meeting Re:Re: 29 januari 2011: Indoor meeting

#12234
Mario Koolmees
Moderator

Nog even wat extra informatie over het hoe -en waarom van het baaninzetten door de rijders:
– Afgelopen meeting hebben de crew leden van RCCZ de hele avond op de baan gestaan, dit is naast het opbouwen en afbreken zeer vermoeiend (4/5 uur baaninzetten).
– Daarnaast moeten wij als organisatie de avond begeleiden en zijn het de rijders die de avond mee moeten helpen om de boel draaiende te houden. Als wij constant op de baan staan hebben wij geen mogelijkheden om de boel goed in banen te leiden.
– Aanvullend willen wij zelf ook hier en daar de mogelijkheid hebben om wat rondjes te rijden over de baan en dat is geen optie als wij de hele avond baaninzetten.

Uitleg over het baaninzetten zelf:
– Als je een heat gereden hebt worden er 5 namen uit die heat omgeroepen, deze mensen zetten hun auto op de sleutelplaatsen, trekken een hesje aan en gaan de volgende heat (15 minuten) baaninzetten.
– De volgende heat gaan er na afloop 5 andere mensen baaninzetten.
– In het 2e uur betekent dit dat er 5 andere rijders uit je heat zullen baaninzetten.
– Samenvattend zal je op een avond van 4 uur, 1 of 2 keer een kwartier moeten baaninzetten.
– Daarnaast is het erg leerzaam om dit te doen aangezien je kan zien hoe hard er gereden wordt.
– Tevens zal iedereen merken waarom wij van de rijders verwachten dat zij opletten en snelheid minderen als er een baaninzet op de baan loopt.

Ter aanvulling; Er zullen rijders zeggen, we betalen toch € 10,00 om te kunnen rijden…dit is een vergoeding voor de huur van de manege en een restant is een bijdrage aan de baanmaterialen. Wij als organisatie verdienen er niets aan en wij willen, net als alle rijders, een leuke, gezellige avond hebben. We moeten dit als groep doen, dus met alle rijders samen…als het baaninzetten een probleem is, dan kunnen wij niet doorgaan met het organiseren van indoor meetings!

Nogmaals: We moeten dit met zijn allen doen en gezellig maken. Daarbij hanteren we dezelfde werkwijze als bij wedstrijden. Ook daar moeten de rijders na het rijden van hun heat baaninzetten. Hopelijk hebben jullie hiervoor begrip!

Mochten jullie naar aanleiding hiervan nog vragen hebben dan zullen wij deze graag beantwoorden en aan jullie uitleggen.