Re:Re: Toekomstplannen RC Club Zoetermeer

Home Forums RC Club Zoetermeer Bestuursmededelingen Toekomstplannen RC Club Zoetermeer Re:Re: Toekomstplannen RC Club Zoetermeer

#18679
Mario Koolmees
Moderator

Vandaag werden wij gebeld door de gemeente Zoetermeer, zij waren blij verrast om te horen dat wij een electro vereniging willen worden. Volgende stap vanuit de gemeente was een hernieuwde zoektocht naar mogelijke locaties (naast een locatie welke wij hebben aangegeven).

Maandag 20 juli gaan Bas en ik wederom in gesprek met de gemeente en naar alle waarschijnlijkheid zullen zij dan potentiele locaties aan ons voorleggen. Aan ons de vraag om zoveel mogelijk duidelijkheid te scheppen over de verwachting van leden aantallen en potentiele groei hiervan.

Uiteraard hebben wij in onze mail aan de gemeente al aangegeven dat wij dit heel moeilijk kunnen inschatten, maar we kunnen in ieder geval al aangeven dat degenen die in dit topic gereageerd hebben van plan zijn om lid te worden.

Wij hebben aan de gemeente aangegeven 2 opties te zien voor een locatie:
1.) Een locatie welke wij huren, maar we moeten afspraken met de gemeente rond zien te krijgen aangezien het heel onduidelijk is hoe groot onze vereniging tussen nu en de komende 5 jaar kan/zal worden. We moeten proberen hiermee enige flexibiliteit vanuit de gemeente te krijgen aangezien de leden aantallen een vrij onzeker aantal zal zijn. Dit kan snel groeien of niet, wij vinden dit zelf moeilijk te bepalen.
2.) Alternatief is een openbare locatie waar iedereen mag rijden en die wij als vereniging “adopteren” voor onderhoud en om (club) wedstrijden te houden en organiseren (vergelijkbaar aan de fietscross baan in Zoetermeer). Voordeel zou kunnen zijn dat wij (mogelijk) geen of weinig huur hoeven te betalen (minder onzekerheid), maar wij kunnen dan ook minder bieden aan de rijders als vereniging…lidmaatschap zou dan puur op goodwill en clubwedstrijden gebaseerd zijn. Aan de andere kant kunnen wij op dat moment wel de lidmaarschapsbijdrage laag houden wat weer laagdrempelig werkt voor de inwoners van Zoetermeer (en mogelijk ook omstreken).

We houden jullie op de hoogte!

Scroll naar top