#10248
Mario Koolmees
Moderator

Gisteren zijn Mike en ik langs geweest bij de gemeente voor een gesprek over een vaste lokatie voor een offroad baan.

Voor de deur liep toevallig een camera ploeg van TV West langs dus daar hebben we (zonder opnames) even mee staan babbelen. Net zoals iedereen waren ze meteen enthousiast, ze hebben een kopie van het document wat wij voor de gemeente hadden opgesteld meegekregen en gingen zelfs kijken of ze bij een meeting kunnen komen filmen. Kortom; de dag begon goed.

Binnen gekomen bij de gemeente zaten we aan tafel met de bedrijfsleider accommodaties en adviseur van de gemeente inzake exploitatie terreinen. En daar volgde de koude douche…zonder verder veel aandacht te schenken aan ons document werd ons vrij direct duidelijk gemaakt dat wij zeker een accommodatie kunnen krijgen, op een mooie lokatie ook… maar niet voor brandstof auto’s! Of we moeten brandstof geluidloos maken (we hebben duidelijk gemaakt dat dit onmogelijk is), of we moeten alleen electro gaan rijden.

Ook voor meetings zullen we binnen de stadsgrenzen van Zoetermeer, op regelmatige basis (zoals wij willen doen…iedere maand) geen ruimte. Verder zullen we hier geen vergunningen voor rond krijgen aangezien de gemeente een probleem maakt/heeft met de geluidsproductie. Ook ons argument dat met het organiseren van meetings wij de geluidsoverlast uit de wijken weghalen was aardig, maar men was ook hier ongevoelig voor.

Samenvattend hebben we qua gemeente weinig positiefs te melden, tenzij we met electro verder willen gaan. Maar als ik nu kijk wie er enthousiast zijn op het forum dan zijn dit allemaal brandstof rijders.

Even voor de duidelijkheid; ons meeting terrein ligt op grondgebied van de gemeente Lansingerland, gelukkig zijn zij flexibeler en worden meetings gedoogd, zolang er geen klachten bij hun binnen komen.

Wij gaan andere opties overwegen in de omgeving aangezien deze hobby te leuk en gezellig is om je hier bij neer te leggen….wordt vervolgd.

Ter aanvulling, bijgaande document hebben wij achter gelaten bij de gemeente:
http://dl.dropbox.com/u/10232007/20100903%20Gemeente%20Zoetermeer.pdf

Winkelwagen
Scroll naar boven