Re:Re: Turnigy accucel 6

Home Forums Techniek Electronica Turnigy accucel 6 Re:Re: Turnigy accucel 6

#14954
THo
Lid

@snellehenk wrote:

Ik had met Mike het op een gegeven moment over deze lader (ik gebruik zelf de accucel5 al een jaar of 2 en het is een super lader), maar een notebook voeding is een AC voeding. Volgens Mike moet je eigenlijk een DC voeding hebben. Electro is niet zo mijn ding, maar ik heb nooit helemaal begrepen wat het verschil is. Verder weet ik ook niet of je nu langere laadtijden krijgt als je met een AC voeding werkt i.p.v. een DC voeding.

NB: De laadcomputer van deze lader is overigens gelijk aan een Imax B6, alleen een Imax heeft volgens mij een ingebouwde voeding.

EDIT: Ik gebruik trouwens een oude Toshiba laptop voeding erbij.

Volgens mij heb jij ook gewoon de accucel 6 😛 ik heb de afgelopen demo meeting een foto van je lader gemaakt en er staat duidelijk accucel 6 hahaha 😉

Een notebook voeding is altijd(zover ik weet) een AC naar DC voeding. De ingangs spanning is dan 100-240 Volt AC(wisselspanning) en de uitgangsspanning is dan 12 volt DC(gelijkspanning) de output spanning kan verschillend zijn het ligt er maar net aan wat voor voeding het is.

Een laptop accu is net zoals alle accu’s gelijkspanning(DC) die kan niet met wisselspanning geladen worden.

Dus eerlijk gezegd, lijkt het me sterk dat je voeding aan de output kant een AC voeding is. Maar ik wil het graag zien als ik het fout heb.

Scroll naar boven