Samenspraak omliggende verenigingen succesvol

5 september 2016

Beste leden, rijders en bekenden van RC Club Zoetermeer,

Gisteravond hebben wij de samenspraak avond gehad met de omliggende verenigingen van RC Club Zoetermeer.

Rond 19:50 was het bestuur, te weten Bas van de Steeg, Richard Kreijkes en Mario Koolmees aanwezig op locatie. We hadden even de tijd om het veld te bekijken (Richard was er niet eerder geweest) en meteen uit te stappen hoe groot het veld is, 116 x 96 meter/stappen. Eigenlijk nog iets groter dan we in ons hoofd hadden.

Vervolgens zijn we bij de korfbal kantine naar binnen gelopen alwaar we geïntroduceerd werden aan de voorzitter en penningmeester van die vereniging. De laptops en beamer werden in gereedheid gebracht en de andere verenigingen kwamen binnen druppelen. Na de nodige vragen over onze auto’s te hebben beantwoord begon het overleg daadwerkelijk. Na een korte introductie van de aanwezigen (korfbalvereniging, hondenvereniging, jeu de boules vereniging en midgetgolf vereniging) nam Jeffrey namens de gemeente het woord (afwezige verenigingen: schietclub, tennisvereniging, 2B Home).

Na de opening zijn we gezamenlijk het veld op gegaan alwaar wij een korte demo hebben gegeven met 3 auto’s. Ook enkele aanwezigen hebben even de mogelijkheid gekregen om eens met een modelauto te rijden. Hierna zijn we terug gegaan naar de kantine en heb ik (Mario) een presentatie gehouden over onze vereniging, een stukje historie de plannen en verwachtingen van onze club. Afsluitend hebben we 2 filmpjes getoond van modelbouwbanen zodat de aanwezigen een goed beeld kregen van onze hobby/sport.

Vervolgens heeft Jeffrey namens de gemeente een toelichting gegeven waarom er voor de betreffende locatie is gekozen. Tevens heeft hij laten zien dat er rekening is gehouden met geluid, parkeren en veiligheid. Al met al een duidelijk verhaal van de gemeente.

Natuurlijk werden er al tussentijds de nodige vragen gesteld en ook in de vragenronde hebben we nog van gedachten gewisseld. Een aandachtspunt van de verenigingen is de parkeerdruk op dinsdag -en donderdagavond ook zaterdag ochtend kan ook wat drukker zijn. De gemeente heeft aangegeven hier nog nadere parkeer tellingen op los te laten.

Wij hebben namens RCCZ aangegeven dat onze piektijden naar verwachting woensdag avond, zaterdag en zondag zijn. Gezien de ervaringen van de omliggende verenigingen levert dat gelukkig verder weinig of geen knelpunten op. Tot slot gaf de hondenvereniging aan geen problemen te verwachten van onze hobby in combinatie met hun sport, maar ze zijn wel geïnteresseerd om e.e.a. een keer te testen op een afgesproken moment.

Concluderend een zeer opbouwend gesprek, eigenlijk een heel warm welkom van de verenigingen. Met een klein beetje huiswerk denken wij dat er praktisch geen belemmeringen zijn voor RCCZ om zich hier te gaan vestigen.

Waarschijnlijk hebben wij in de loop van de dag nog even contact met de gemeente Zoetermeer, in dat gesprek zullen wij vragen of we onze toekomstige locatie bekend kunnen maken…hou dit topic dus nog even goed in de gaten!

Bovenstaande namens het bestuur van RC Club Zoetermeer

Winkelwagen
Scroll naar boven