#14692
Mario Koolmees
Moderator

Zo en dan even een verslag van mijn dag…

8.30 waren we in Helmond waar de prachtige 1:8 baan klaar lag voor de truggycup (overigens is hier ook een 1:10 baan EN een bigscale baan, en naast MACH ligt een vliegclub…RC heaven mogen we het wel noemen.

Op het onverharde pad kwamen we Bram en Alex tegen die er rond dezelfde tijd kwamen aanrijden, mooie timing dus. Spullen uit de auto gehaald, plekje gezocht, partytent opgezet en spullen klaargezet en klaar maken voor de eerste kwalificatie.

Q1: Rustig aan gedaan, het is een lastige baan waar je rustig overheen moet en heel beheerst moet rijden; 8 ronden
Q2: Iets meer gepushed, weinig fouten gemaakt…aan het einde van de heat was mijn humppack leeg (deze gaf vorige keer al problemen en er dus bewust voor gekozen om de humppack voor de kwali’s te gebruiken…daar heb je er 3 van, van de finales niet. Aangezien dit weer een probleem was gaat deze humppack dus in de kliko eindigen. Ondanks het probleem weer 8 ronden.
Q3: Nog meer gepushed, wilde naar de 9 ronden, maar het mocht niet baten net aan weer 8 ronden gereden, goed voor plek 4 in de 1/4 B finale.

1/4 finale: vooraf even warm rijden en ook even wennen aan de shocks, ik kwam erachter (door een tip van Paco) dat de achtershocks een stuk leeg gelopen waren en er dus nieuwe olie bij moest. Tijdens het testrijden had ik steeds minder stuur en op een gegeven moment kwam ik niet meer door de bochten. Aan de hump lag het niet (was een andere), dus verder zoeken. Uiteindelijk zagen we dat de stelschroef van de servo saver helemaal naar beneden was getrild. Snel dit strakker gezet (bij Mugen kan je hier helaas nogal rottig bij), en 3 minuten voor de finale kon ik nog net 3 proefrondes maken. Hij reed weer als vanouds en springen ging ook beter met de bijgevulde shocks. Ik had een slechte start maar door kalm blijven en geen fouten maken reed ik naar een nette 3e plek….en dus door naar de 1/2 finale.

1/2 finale: Gestart van achterin en wederom niet te hard gepushed om fouten te voorkomen maar wel netjes op een redelijk snelheid mijn rondjes gemaakt. De halve heat in een gat gereden op de 6e plek en ik wist dat dit voldoende was om door te gaan naar de masters finale dus geprobeerd geen fouten te maken en de cruise control op uitrijden gezet. Aan het einde van de heat plek 6 kunnen behouden en dus door naar de Masters finale!

Masters finale: Tussen allemaal rete snelle jongens in deze heat en die kon ik toch niet bijhouden dus vanaf het begin was het doel om de finale uit te rijden en weinig fouten te maken. Helaas in ronde 18 brak mijn draagarm (die had over de dag heen al aardige klappers gehad), het zwakste onderdeel van de Mugen werkte niet mee. In deze finale stonden 3 students, de andere students werden 1e (is een ervaren buggy rijder en eigenlijk niet echt een student), en 12e…ik werd 11e ondanks mijn uitvalbeurt (de 12e plek was ook uitgevallen). Uiteindelijk dus 2e student overall, maar weer boven mijn concurrenten in het klassement geeindigd (Robin en Alex), dus ik mag tevreden zijn.

Algemeen klassement: ik heb nu 171 punten voorsprong op de 2e student, dus volgende race kan ik redelijk ontspannen rijden, als ik niet teveel of geen problemen heb dan wordt ik kampioen…als ik uitval dan zal het helemaal afhankelijk worden hoe ver Robin en Alex komen.

Linkje naar het klassement: http://tinyurl.com/6xz6r2c

Al met al een heerlijk droog dagje, lekker in de zon en het was erg gezellig!

PS: Voor Alex wordt het lastig om 2e te worden, hij moet proberen heel dicht in de buurt van Marco Martens te finishen en dan wordt hij 3e.

Scroll naar boven