#30461
Mario Koolmees
Moderator

Even een update voor iedereen die mee leest op het forum, we willen niet dat het lijkt stil te zijn…want stil zitten, dat doen we zeker niet. We zijn wekelijks bezig met de gemeente, maar daar hebben we met veel verschillende afdelingen en contactpersonen te maken die vaak op de achtergrond ook nog eens overleg met collega’s moeten voeren en dat gaat helaas allemaal niet supersnel.

Even in het kort een samenvatting:
– De huurprijs is bekend, dit staat vooralsnog op een bedrag van € 3500,00 ex BTW, maar inclusief gebruik lichtmasten (ja jullie lezen het goed, in de avond rijden is heel goed mogelijk). De BTW is nog niet bevestigd maar wij verwachten dat dit tarief 6% is.
– Qua huurprijs wordt er een marktconform tarief tarief berekend. Dit vinden wij nogal opmerkelijk aangezien wij een vereniging zijn en om die reden zijn wij van mening een verenigingstarief te moeten krijgen. Hiervoor zijn we weer met een andere afdeling in gesprek, de afdeling Samenleving. Zij moeten bepalen of wij aan de voorwaarden voldoen om een verenigingtarief te krijgen.
– Qua aanleg van de faciliteiten bestaat er binnen de gemeente Zoetermeer een optie om een investeringssubsidie te krijgen. Deze investeringssubsidie zou inhouden dat 25% van de kosten van ons project door de gemeente betaald worden. Voor de aanvraag van deze subsidie staat echter een termijn van maximaal 13 weken en wij hebben een sluitend ondernemingsplan en financieel plan nodig. Helaas kunnen wij met name het financiele plan niet afronden als wij geen zekerheid hebben over de huurprijs.
– Naast de investeringssubsdie hebben wij ook een plan liggen voor een crowdfunding actie. Kort geleden bleek dat de gemeente dit zelfs faciliteert via http://www.buurtdromen.nl. Met de dames achter dit initiatief hebben wij al een gesprek gehad en ons project is mogelijk. Echter ook hiervoor geldt dat onze plannen concreet moeten zijn en ook uitgevoerd moeten worden, anders moeten de ontvangsten hieruit weer terug naar de donateurs. Met de crowdfunding actie proberen wij voldoende geld bij elkaar te krijgen om het kunstgras voor de toekomstige baan te financieren.
– Als laatste hebben wij reeds een heleboel materialen van RC Bomb overgenomen en opgehaald. We zijn nog met Bomb bezig, maar ook de overname van het telsysteem is afgesproken.

Samenvattend:
– Wanneer wij alle afdelingen van de gemeente mee hebben en het huurcontract getekend is kunnen we als laatste stap het overleg met de omliggende verenigingen gaan doen, echter zover zijn we vooralsnog niet hierop moeten we nog even wachten.
– Qua baan is ons doel: kunstgras, verlichting, telsysteem, opslagruimte en elektriciteit moet aanwezig zijn. Ook parkeren lijkt geen probleem te zijn.
– Kortom, de vooruitzichten zijn goed, we hebben nog wat hobbels om glad te strijken en hier zal nog enige tijd overheen gaan.

Winkelwagen
Scroll naar boven