Re:Re: Bouwverslag Ansmann Mad Monkey

Home Forums Techniek Electro auto’s Bouwverslag Ansmann Mad Monkey Re:Re: Bouwverslag Ansmann Mad Monkey

#15212
Mario Koolmees
Moderator

Zo vanavond eindelijk de Ansmann af kunnen bouwen, hij rijdt op een probleempje na…maar dat zal ik aan het einde toelichten.

De electronica die ingebouwd moet worden.

Motor erin gezet, jammer genoeg kan je niet makkelijk bij de onderste schroef in je motor dus daar is het een beetje pielen geblazen. Dit zou eventueel op te lossen zijn door een klein beetje in het chassis te dremelen.

Alles in de auto, met kap en zender.

Alleen het chassis.

Kap erop en beschermfolie verwijderd.

Even test gereden in de huiskamer, maar de slipkoppeling slipt belachelijk snel door, ik moet nog even zoeken waardoor dit kan komen. Motor eraf gehad, uit elkaar gehaald en van binnen bekeken, geen problemen. Aandrijving gevoeld en deze loopt soepel en netjes. Waarom die slipkoppeling zo doorslipt weet ik ook niet, heb hem helemaal vastgedraaid en dan slipt hij nog steeds door. Binnenkort even aan andere Ansmann rijders vragen hoe strak zij hun slipkoppeling hebben staan en of dit een bekend probleem is…nu ik zit te typen zit ik me af te vragen of het misschien een kwestie van ontvetten is…

Voor de rest een leuke auto om te bouwen en voor bijna iedereen goed te doen. Kogellager setje is wel een vereiste en op zich heb je alleen een zender, ontvanger, accu en ESC nodig om hem rijdend te maken. Dus voor maximaal 200 euro heb je een leuke auto waarmee je aardig wedstrijdjes kunt rijden. Onderdelen zijn goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, duurzaamheid….de tijd zal het leren!

Scroll naar top