#16651
Mario Koolmees
Moderator

Aangezien de truggycup kampt met een tekort aan nieuwe rijders gaan we hoogstwaarschijnlijk met ingang van 2013 een klasse aan de cup toevoegen, te weten de starters klasse. Voor deze wedstrijd zijn we bij voldoende animo van plan om de starters klasse al eens te testen…een uitgelezen kans voor onervaren RCCZ rijders!

Welke klasses heeft de truggycup?
– Masters
– Students
– Starters

De masters en students rijden de hele wedstrijd door elkaar heen, alleen is er voor de students een aparte student finale met daarin de 10 snelste students. Deze finale telt niet mee voor het algemeen klassement maar geeft de students een leermoment hoe de gang van zaken is om een echte lange finale te rijden. Voor deze klasses is er een bandenreglement en moet er op LRP Harakiri of AKA Cityblock gereden worden.

De starters rijden de hele dag aparte heats (dus NIET tussen de masters en students) en hoeven om die reden niet bang te zijn om de snelle jongens in de weg te rijden. Verder is er voor deze klasse GEEN bandenreglement om de instap laag te houden en de starters niet op kosten te jagen. Het is de bedoeling dat een starter wat ervaring op doet en tijdens het seizoen of het jaar erop in de students klasse gaat rijden. Een rijder die al eens in de students of masters klasse heeft gereden mag nooit tussen de starters gaan rijden.

Een starter moet wel voor een eigen transponder zorgen!
Vaak hebben andere rijders een reserve transponder ter beschikking en kan deze geleend worden, dus wil je meedoen en niet meteen een transponder kopen, plaats even een reactie op http://www.truggy.nl of hier op de site en vraag of er iemand een transponder te leen heeft. Alternatief is een transponder kopen, dit kost € 75,00 maar een transponder die slechts 1 keer gebruikt is kan je meestal weer verkopen voor € 65,00 (we zijn overigens bezig met een winkel die een retour regeling maakt met bovenstaande bedragen, maar dit is pas vanaf 2013).

We hopen dus op inschrijvingen vanuit RCCZ van enkele starters, tijdens de wedstrijd zullen de rijders uit de andere klasses je zoveel mogelijk begeleiden zodat je klaar wordt gemaakt voor het echte wedstrijd werk.

Tijdens het inschrijven kun je aangeven dat je in de starters klasse wilt rijden (let op er is ruimte voor maximaal 12 starters!):
http://truggy.nl/news.php?item.161.5

Winkelwagen
Scroll naar boven