#16291
Mario Koolmees
Moderator

Even de tijd voor een verslag van mijn dag:

In de ochtend vroeg op (wie verzint het nu om precies dit weekend de klok te verzetten). Om 6.50 stond Tony voor de deur en vertrokken richting Helmond. Gelukkig rustig op de weg dus we konden lekker doorrijden, om 8.30 ter plaatse. Auto uitladen, tent opzetten en sleutelplekkie inrichten. Brrrr, koud (5 graden en behoorlijk mistig met veel weiland om de baan heen).

Even een setje hagelnieuwe AKA Cityblocks supersoft gehaald en meteen eronder gezet want ik hoorde van Alex dat het behoorlijk glad was op de baan vanwege de dauw.

Q1 ging best lekker met de nieuwe auto, even wennen aan de baan dus kalm aan maar toch snel proberen te zijn. Grip op de nieuwe bandjes was ronduit goed te noemen en ik reed 12 rondjes, goed voor een 4e plek (volgens mij, uitslagen staan nog niet online).

Q2 weer op super soft en geswitched van Merlin Expert 25% naar Merlin Expert 33%. Er was al veel meer grip ondanks dat de zon nog niet door was gekomen. Eigenlijk iets teveel grip (vooral bij het remmen) en doordat ik sneller wilde zijn was ik redelijk lomp bezig, 1 of 2 fouten waarvan 1 een flinke klapper, toen op mijn dak op het rechte stuk en 2 auto’s er volgas in. Auto rechtop en verder, maar 2 rondjes later weer een lompe fout en dat resulteerde in een gebroken draagarm. Gelukkig wilde Alex mijn baaninzet wel overnemen dus kon ik mijn auto fixen.

Q3 ook super soft, geprobeerd iets netter te rijden dan Q2 en dat ging wel goed alleen de super soft gaf zoveel grip dat ik geregeld op 2 wielen door de bochten ging en dat corrigeren kost helaas best wat tijd. Wel weer 12 rondjes en iets sneller dan Q1. Per saldo dus naar de 1/4 finale, 2e plek.

In de pauze toch maar even de AKA soft eronder gezet en even wat test rondjes gedaan, dit voelde beter en niet meer op 2 wielen door de bocht dus dit werden de banden voor de finales.

1/4 finale startte ik van de 3e plek en na een goede start zat ik vrij snel op de 2e plek, een flink gevecht met Robin Evenboer om die 2e plaats, hij stond naast me op de rijdersstelling en na de finale konden we elkaars hand schudden voor het sportieve gevecht. Robin was iets sneller werd 1e en ik werd 2e, de eerste 5 gingen door dus aan het einde van de heat consolideren en geen fouten meer maken.

1/2 finale, ik had al de namen, tijden en rondes staan bekijken maar had er een hard hoofd in om in de masters finale te kunnen komen wat wel mijn doel was (bij de 1e 10). Deze finale ging wel ok, maar het leek toch of ik iets minder geconcentreerd was en omdat ik ook af en toe snellere rijders voorbij moest laten kwam ik niet echt super in mijn ritme. Ik moet de tijden nog terug kijken maar voor mijn gevoel was dit de langzaamste van alle gereden heats.

Totaal zal ik ongeveer op plek 11, 12, 13 of 14 zijn gekomen. Als ik kijk naar enkele nieuwe rijders in het veld en hoe hard zij gaan denk ik dat dit ook het maximaal haalbare is geweest. In het hele vorige seizoen heb ik nog niet zo hard gereden als deze race (ik heb rijders op een ronde gezet die mij vorig jaar nog zoek reden), maar het was niet voldoende voor de master finale (en terecht, daar was ik niet snel genoeg voor).

Binnenkort aan de slag met een nieuwe Alpha Plus motor, de A352…een .23, misschien geeft dat net iets meer gevoel.

Team AK Modelbouw, bedankt voor een leuke, zonnige dag. Johan, Merijn, Bram, Alex en Tony; het was gezellig. Volgende maand doen we het nog eens over. De Mugen was betrouwbaar, de Alpha motor heeft mij niet 1 keer in de steek gelaten en de Merlin Expert 33% gaf net een beetje extra power!

Winkelwagen
Scroll naar boven