#11646
mikeon
Deelnemer

Even een kleine opmerking, het is niet zonder gevaar!

Als je je moter in het water stopt, doet hij het niet meer. Dat komt omdat water geleid, en dus heb je te maken met kortsluiting.

MAAR! je hebt ook gedestiliseerd water, en dat geleid niet. Dat komt omdat eigelijk water niet geleid, maar de stoffen die erin zitten. Waar je dus voor moet zorgen als je de motor in het water stopt, is dat het water ECHT schoon is, anders krijg je alsnog kortsluiting!

Zorg er dus voor dat je het gedestiliseerd water niet in een vies bakje stopt, of een bakje wat net uit de vaatwasser komt. Het beste om te doen is om een bakje te nemen, en dat (nadat het uit de vaatwasser komt) nog eens goed na te spoelen met het gedesitiliseerd water (zonder er al te veel met je handen in/aan te zitten). Ook de motor even afspoelen met gedestiliseerd water voor je hem onder stroom zet. En tenslotte dan het bakje vullen met NIEUW SCHOON gedestiliseerd water, en vervolgens de motor erin.

Of het werkt (het “inlopen” van je motor op deze manier) weet ik niet, maar zoals ik het beschrijf beperk je de kans op een kapotte motor tot het minimum.

Winkelwagen
Scroll naar boven