Home Forums Het Clubhuis Wedstrijden 28 augustus 2011: 5e truggycup bij MBC Friesland in Berlikum

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #9726
  Mario Koolmees
  Moderator

  Dit weekend gaan ik de eerste plek bij de students weer verdedigen…


  @janschip
  ; er is een leentruggy beschikbaar…voor als je het een keer wilt proberen:
  http://www.modelbouwforum.nl/forums/brandstof-autos/142127-de-5e-wedstrijd-van-de-truggycup-bij-mbc-friesland.html#post2258504

  #14328
  janschip
  Deelnemer

  @snellehenk wrote:

  Dit weekend gaan ik de eerste plek bij de students weer verdedigen…


  @janschip
  ; er is een leentruggy beschikbaar…voor als je het een keer wilt proberen:
  http://www.modelbouwforum.nl/forums/brandstof-autos/142127-de-5e-wedstrijd-van-de-truggycup-bij-mbc-friesland.html#post2258504

  ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ Ahhhhh wat is dit jammer, verjaardag dochter (ze wordt 18) dan kan ik echt niet weg, anders had ik de rit naar friesland er voor over gehad. ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก ๐Ÿ˜ก

  #14329
  Mario Koolmees
  Moderator

  Volgende 2 races zijn in Oss en Helmond, dat is ook iets dichterbij…. heb je een herkansing !

  PS: Alvast gefeliciteerd!

  #14330
  janschip
  Deelnemer

  Thanx.

  Ik hou die leentruggy dan in de gaten lijkt me nl geweldig om het een keer te proberen.

  #14332
  tony
  Lid

  Ik heb dan miss wel een leentrugy voor je, moet je alleen eigen motor, servos, transponder zender en ontvanger en bandjes regelen, schade is ook voor eigen koste.

  #14337
  Mario Koolmees
  Moderator

  Lekker vroeg, je moet wat over hebben voor de hobby…wij vertrekken zo in de richting van het altijd zo gezellige Friesland.

  #14340
  Bram
  Lid

  Het was inderdaad weer vroeg………………
  Maar het was ook weer een hele leuke gezellige dag.

  De kwalificaties gingen goed en aan het eind van de dag stonden Mario en Alex als enige students in de masterfinale………………

  Mario een mooie 5e plaats en Alex een mooie 4e plaats in de masterfinale.

  Ik zelf heb mijn persoonlijke record achterdiff vervangen verpletterd…………………..dit omdat Alex na de halve finale zijn achterdiff mankementen vertoonde en ik ongeveer 20minuten had om deze te vervangen en die net op tijd klaar had voor de masterfinale.

  Ook Tony had wel tegenslagen vandaag maar heeft het toch tot de studente finale geschopt waar hij helaas uitviel.

  Volgende wedstrijd is in Helmond, dus de heren coureurs kunnen hun auto’s weer tip top in orde brengen.

  Ik verwacht dat Mario, Tony en Alex wel een uitgebreider verslag doen hier.

  #14341
  mikeon
  Deelnemer

  Ja ja, daar is het moment dan dat Alex je voorbij is Mario haha ๐Ÿ˜‰ Maar weer mooi gepresteerd heren! ๐Ÿ˜€
  Waarmee is Tony uitgevallen?

  Tot zondag!

  #14342
  tony
  Lid

  Het was een leuke dag,

  Kwali 1 ging goed en geen problemen gehad,

  Kwali 2 vliegwiel los dus heb deze niet kunnen rijden.

  Kwali 3 ging redelijk lekker na de jvd koppeling er op te hebben gezet.

  Door naar de 1/8e finale en deze ging zoals kwali 3 redelijk goes, ik eindigde 5e dus door naar de 1/4e finale, hier kwam ik ook welk door heen. Ik reed mooi vooraan en had dus weer hoop. Tot een stuurarmpje los ging en vast moest worden gezet, die koste te veel tijd en werd 7e geloof ik.

  Geen finale dus, tot jaap met het goede nieuws kwam dat ik toch mocht starten. Vlak voor de start brande me gas servo door dus uitstel van de start aangevraagd en net optijd voor de start. Begon allemaal lekker maar ineens wilde de auto niet meer. Me koppelings klok had geen tandjes meer en t was dus over en uit.

  Het was dus een dag vol pech maar toch nog 6e kunnen worden van de students wat ik opzich nog best knap vond, volgende keer beter.

  #14343
  Mario Koolmees
  Moderator

  Dit was absoluut de dag van Alex, eindelijk een keer geen kunstgras en hij was simpelweg te snel voor mij. Morgen zal ik uitgebreid een verslag doen, nu ga ik lekker mijn bed in. Het was een vermoeiende dag, vroeg op en veel lopen rennen en vliegen. Maar heel gezellig en gewoon weer een beker meegenomen.

  Alex gefeliciteerd (gelukkig zijn de volgende 2 banen weer kunstgras ;))

  #14347
  Mario Koolmees
  Moderator

  Zo dan maar een verslag van mijn truggycup typen.

  Zondag ging de wekker natuurlijk veel te vroeg, om 5.30 uur ๐Ÿ™„ ๐Ÿ™„
  Om 6.00 uur stond Tony voor de deur en reden we een half uur eerder weg dan gepland voor een 2 uur durende rit naar Berlikum, Friesland. Gelukkig hadden we al gehoord dat we binnen zouden rijden aangezien de buitenbaan helemaal onder water stond (http://truggy.nl/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?40605).

  Om 8.00 uur waren we er al en bij het uitstappen kregen we meteen een regenbui op ons hoofd. Toen het wat zachter ging regenen een plekje opgezocht in de manege bak, alle spullen uitgeladen en onze sleutelplaats voor die dag ingericht.

  Q1 ging bij mij ronduit slecht, de auto ging slecht sturen en gas geven…ik dacht meteen aan een legen humppack en dat klopte. Aangezien de Mugen met straight packs werkt en ik er daar maar 2 van had was dat even lastig want ik heb deze hump de rest van de dag niet meer gebruikt (voor de zekerheid). Uiteindelijk maar 8 rondjes, maar de rondetijden zagen er wel goed uit.

  Q2 ging lekker, voor mijn gevoel reed ik langzaam maar het is nu eenmaal heel anders rijden op een klei ondergrond t.o.v. het kunstgras wat ik gewend was. Kortom, een cursusjes driften hebben we deze dag wel gehad. Verder Uiteindelijk 12 rondjes en dat was goed voor een plek bij de snellere rijders.

  Q3 ging ook lekker, de uitslag heb ik niet bekeken maar ik denk 12 of 13 rondjes.
  Uiteindelijk direct door naar de 1/2 finale en dus de 1/8 finale en 1/4 finale overgeslagen.

  1/2 finale ging lekker, na de start direct op de 2e plek maar toen kwamen er een paar snellere jongens achter me aan. Terug naar de 3e plek, daarna 4e plek toen 5e plek. Op een gegeven moment lag ik weer 4e en probeerde dat vast te houden omdat ik dacht dat de eerste 4 door zouden gaan. In de laatste ronde maakte ik een fout en daar ging de 4e plek…gelijk vol het gas erop en 3 bochten later maakte de ander een fout en vlak voor de finish had ik mijn 4e plek terug.

  Masters finale, ruim voor de start naar de pits maar de motor startte niet en zat vast in zijn klemming, waarschijnlijk een verzopen motor dus snel mijn gloeiplugsleutel gehaald, gloeiplug eruit en even de overtollige brandstif eruit starten. Gloeiplug er weer in, weer vast in de klemming, losgemaakt en gloeiplug een tikje los gedraaid. Nog steeds startte de motor niet (2 minuten voor de start) snel naar mijn spullen gerend en een nieuwe gloeiplug gehaald. Gloeiplug verwisseld starten en meteen lopen, toen rennen naar de rijdersstelling en ik moest meteen starten. Op de rijdersstelling stond ik op een ronduit lastige plaats omdat de baaninzet voor het rem -en draaipunt voor een bocht stond en dat ook nog eens bij de lastigste bocht van de baan…maar ja shit happens. Gestart op een 8e plaats hoorde ik op een gegeven moment dat ik 7e lag, toen 6e, 5e en later 4e, met Alex een stukje voor me dus pushen om hem te proberen bij te halen. Daardoor maakte ik een paar foutjes en Alex verdween aan de horizon. Na een pitstop zakte ik naar de 5e plek, maar reed daar wel in een flink gat dus de finale uitrijden en proberen geen fouten te maken. Uiteindelijk was de finale de heat die voor mijn gevoel het slechtste ging. Maar Alex snelste student overall en ik was 2e student overall. Een mooi resultaat voor beiden, ik had graag nog in gevecht gekomen met Alex maar op deze ondergrond was hij gewoon te snel voor me.

  Alex gefeliciteerd, volgende keer doen we het nog een keer fijntjes over!

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Het onderwerp ‘28 augustus 2011: 5e truggycup bij MBC Friesland in Berlikum’ is gesloten voor nieuwe reacties.
Winkelwagen
Scroll naar boven