Crowd Funding gestart gehaald!

buurtdromen-logo logo-gemeente-zoetermeer

 

Op dinsdag 17 mei 2016 is onze Crowd Funding campagne gestart.

Hoe werkt Crowd Funding / Buurtdromen?

De gemeente Zoetermeer faciliteert via een eigen website initiatieven binnen de gemeente Zoetermeer die ondersteuning nodig hebben crowd funding campagnes.

Crowd funding is eigenlijk een populair woord voor het bij elkaar krijgen van een bepaald bedrag via personen die een vrijblijvende donatie willen doen voor het doel van de campagne. Met alle (kleine) bedragen bij elkaar kan een project voldoende inkomsten realiseren om een bepaald doel voor elkaar te krijgen.

In het geval van Buurtdromen moet een project aan een aantal eisen voldoen:

 • Het project moet in Zoetermeer plaats vinden
 • De campagne kent een begin -en een einddatum
 • Binnen deze termijn moet het minimum bedrag gehaald worden.
 • Haal je het minimum bedrag niet, dan krijgen de donateurs hun geld terug.
 • Haal je het minimum bedrag wel (of haal je meer) dan wordt alles betaald aan het project.

Waarom via deze website / de gemeente Zoetermeer?

Via deze website faciliteert de gemeente Zoetermeer geheel gratis projecten als de onze. Op deze manier probeert de gemeente projecten mogelijk te maken die vaak niet haalbaar zijn vanwege de financiering ervan. Op deze manier ondersteunt de gemeente projecten binnen Zoetermeer waardoor er extra mogelijkheden ontstaan voor anders lastig haalbare projecten.

Waarom doet RC Club Zoetermeer hieraan mee?

De opstart van een vereniging is lastig, wij moeten de financiering van onze club rond krijgen met een deel eigen geld, een deel subsidie en waarschijnlijk ook een deel aan geleend geld. Aangezien wij een investering voor de opstart van ongeveer € 7.000,00 bij elkaar moeten krijgen proberen wij dit te financieren op basis van onderstaande getallen.

 • Crowd funding / Buurtdromen € 2.000,00
 • Subsidie gemeente € 1.750,00
 • Lening / andere inkomsten € 3.250,00

Waarom zou jij doneren?

Het opstarten van een vereniging is lastig, we hebben onze inkomsten uit lidmaatschappen en sponsoring keihard nodig om de jaarlijkse huur van onze beoogde locatie voor elkaar te krijgen. Aan de andere kant, er ligt dan nog geen baan! Natuurlijk hebben wij al heel veel baanmaterialen bij elkaar verzameld (ongeveer anderhalve zeecontainer vol met spullen), maar 2 belangrijke zaken zijn kunstgras en een telsysteem. Wanneer wij de bovenstaande financiering voor elkaar kunnen krijgen kunnen wij van start gaan met onze vereniging en hopen wij binnen 5 jaar uit te groeien naar minimaal 55 leden, maar liever nog het dubbele aantal.

Tot slot

Onze hobby is een echte autosport, RC racen is vele malen spannender dan de gemiddelde autosport klasse. Aan de andere kant zijn de kosten voor echte autosport veel te hoog voor de gemiddelde Nederlander. Wil je toch de kick van autosport beleven (in het klein), met alle bijbehorende aspecten (zoals de techniek, het afstellen van je auto en de kunst van snelle ronde tijden rijden) dan is RC racen echt iets voor jou!

Help onze vereniging op weg en doneer snel (minimaal € 10,00), halen we de ondergrens niet dan krijg je je donatie gewoon terug!

Verder doen wij wat voor je terug:

 • Heb je een RC auto dan mag je, wanneer je doneert, eenmalig kosteloos komen gastrijden.
 • Onder de donateurs loten we 3 winnaars, die mogen kiezen uit deze prijzen:
 • Een clinic van een echte NK rijder
 • 25% korting op het jaarlidmaatschap in 2017

Doneer dus snel!

Website : www.buurtdromen.nl/buurtdromen/rczoetermeer

Aanmaken van een account is verplicht (i.v.m. eventuele terugstorting van je donatie)
Betaling loopt geheel veilig via iDeal
Betalingen worden verzameld op een derden rekening van de gemeente
Uitbetaling aan het project vindt plaats na afloop en bij behalen van het bedrag.

Doel is bereikt maar donaties blijven welkom!

Inmiddels hebben we de ondergrens van € 2.000,00 bereikt! Dit betekent niet dat er geen donaties meer binnen mogen komen. Alle opbrengsten van de crowd funding campagne gebruiken we om onze toekomstige locatie in te richten. Dus meer = beter! Met meer inkomsten kunnen we de baan en faciliteiten nog veel mooier maken en dat is alleen maar goed voor leden, maar natuurlijk ook voor toeschouwers. We hopen dus dat degenen die wilden doneren dat nog steeds doen.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar boven